Online-Bilgi Yardımı Online-Bilgi | Uzun Soluklu Paylaşım |
|
| Acronis Programıyla Kurtarma Konsolu Oluşturma "Acronis Secure Zone" | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Teorim Forum Admin
| Konu: Acronis Programıyla Kurtarma Konsolu Oluşturma "Acronis Secure Zone" Ptsi Mayıs 24, 2010 2:40 pm | |
| Acronis programıyla sistemimizden kolaylıkla yedek alıp gerektiği zaman yedeği geri yükleyebiliriz. Aldığımız bu yedeği sabit diskimize, cd-dvd..vb. veri depolama birimlerinde saklayabiliriz. Sabit disklere virüs bulaşması, sabit diskin zarar görmesi, yedek alınan cd-dvd ‘nin kullanılamayacak hale gelmesi aldığımız bu yedeği kullanmamızı engellemektedir. Yakın zamanda bilgisayar üreticileri kullanıcılara kurulmaya hazır sistemlerle hitap etmekte, kullanıcılar üretici firmalar tarafından oluşturulan recovery manger(kurtarma konsolu-yardımcısı) yardımıyla istedikleri zaman sistemini fabrika ayarlarına döndürebilmektedir. Acronis firması geliştirdiği Acronis Secure Zone seçeneğiyle kullanılan sistem içerisinde gizli bir bölüm oluşturarak sistem yedeğinin buraya alınmasını sağlayarak istenildiği zaman bu ksımdan F11 tuşuyla sistem yedekleme, yedek güncelleştirme ve yedeği geri yükleme işlemlerinin yapılmasını sağlamaktadır. Yazılım sistemin boot menüsüne kendi recovery manegerini yerleştirerek kullanıcılara kısa yoldan yedekleme-geri yükleme işlemini yapmalarına imkan tanımaktadır. Yalnız yazılımın halen eksik bir yönü bulunmakta olup format atmak istenildiğinde önce Acronis Secure Zone bölümünün silinmesi dolayısıyla alınan yedeğin silinmesi gerekiyor. Zamanla Acronis firmasının buna da bir çözüm bulacağını düşünüyorum. Aşağıdaki anlatımda; -Acronis Secure Zone(Kurtarma Konsolu) oluşturma,-Kurtarma konsolu yardımıyla yedek alma,-Alınan yedeği güncelleştirme,-Yedekten geri yükleme yapma,-Ve Acronis Secure Zone alanının kaldırılması konularını anlatmaya çalışacağım. Anlatımları resimle yapmak yerine Flash(swf) olarak sunulmasının daha faydalı olacağını düşündüğümden her bir konuyu flash olarak hazırladım. Aynı zamanda bir fikir vermesi açısından ilgili konuyu özetleyen gif tanıtımları yerleştirdim. Gif’ler sadece tanıtım amaçlı olup konuyu inceleyn arkadaşların flash anlatımları izlemelerini öneriyorum. Anlatımı Acronis True Image Home v.11.0.8101 versiyonuyla yaptım. Bu versiyonu kullanmak isteyip temin edemeyen arkadaşlar konuda istemeleri halinde kendilerine en kısa sürede ulaştırmaya çalışacağım. Anlatıma başlamadan önce bir istek ve birde uyarıda bulunmak istiyorum. Her hangi bir konuyu anlatma ona tamamıyla hakim olmayı gerektirmiyor. Ben yazılımın bu özelliği hakkında çeşitli kaynaklardan topladığım bilgilerle anlatımı elimden geldiği kadar detaylı yapmaya çalıştım. Her zaman olduğu gibi yine bazı arkadaşlar sorunlarla karşılaşacak, bazılarının da soruları olacaktır. Bu sorun ve sorulara konuyu inceleyip bir fikri olan arkadaşlarında cevap vererek katkıda bulunmalarını rica ediyorum.Uyarıya gelince, yukarıda da söylediğim gibi yazılım sistemin boot menüsü yerine kendi resovery mangerini kuruyor. Dolayısıyla format atmak istediğinizde cd yi cd roma taksanız bile kurulum cd niz boot olmayacaktır. Boot olsa bile yazılımın oluşturduğu alan gizli olduğundan bu alan biçimlendirme ekranında görünmeyeceğinden format atmadan önce mutlaka Acronis Secure Zone alanının kaldırılması gerekmektedir. Konunun son kısmında da Acronis Secure Zone’nin nasıl kaldırılacağını anlatmaya çalıştım. şimdi anlatıma başlıyorum.Not : Flash anlatım linklerine tıkladıktan sonra açılan sayfada F11 tuşuna basarak tam ekran izleyiniz.Flash anlatımların açılması 5-10 saniye sürüyor. Flash anlatımlar indirme linki konu sonuna eklenmiştir. 1-Acronis Secure Zone Alanının Oluşturulması: 2-Yedek Alma:
3-Yedeği Geri Yükleme:
4-Yedeği Güncelleştirme:
5- Acronis Secure Zone Alanını Kaldırma:
| |
| | | | Acronis Programıyla Kurtarma Konsolu Oluşturma "Acronis Secure Zone" | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|