Net’te online iken hoşumuza giden flash animasyonları veya oyunları internet bağlantınız olmadan da izlemek isteyebilirsiniz. Swf dosyalarını bilgisayarınıza kaydetmek için o kadar çok seçeneğiniz var ki. Niye indirmeyesiniz. Swf’ler aklınızda kalacağına bilgisayarınızda kalsın Ben seçenekleri yazıyorum tercihi size bırakıyorum .
1. Öncelikle en kolay yoldan başlamak istiyorum. Swf’sini beğendiğiniz sayfayı Browser’ınızın File–>Save Page As.. (Dosya–>Farklı Kaydet..) ile masaüstünüze kaydedin. İlgili sayfanın klasörünü açtığınız da .swf uzantılı dosyaları görebilirsiniz. 2. İlk seçeneği eğer aciliyetiniz varsa tercih edebilirsiniz. Niye mi , biz bir sayfayı ziyaret ettiğimizde zaten sayfa içine gömülü resim vb. öğeler bilgisayara kaydediliyor. Bize kalan iş kayıt yerine ulaşmak . Bunun için;
C:\Documents and Settings\Kullanici_adi\Local Settings\Temporary Internet Files klasörüne bakıp .swf dosyaları için aratma yapabilirsiniz.
Internet Explorer’da Araçlar–>Internet Seçenekleri–> Genel sekmesinde Setting–>View Files komutu ile bahsettiğimiz dosyalara ulaşabilirsiniz. [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
3. Eğer Mozilla Firefox kullanıcısı iseniz , swf’leri indirmek için çok kolay bir seçeneğe daha sahipsiniz. SWF’li sayfanız açık iken Browser’ınızın Tools–>Page Info penceresinde Media sekmesinde sayfadaki tüm gömülü dosyaları göreceksiniz. İstedeğiniz dosyayı seçip Save As.. demeniz yeterli. [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Sanırım artık hiçbir eklenti ve program kurmanıza gerek kalmadan istediğiniz swf’leri kolaylıkla bilgisayarınıza indirebilirsiniz.